Tzum Jo12-1 wint uit met 0-7 van Oosterlittens Jo12-1
03-12-2018 21:43
Zaterdag 1 December 2018 Oosterlittens JO12-1G Tzum JO12-1

Door afwezigheid van Rindert en Simon begonnen wij de wedstrijd met 8 man.

Tzum start goed. Vanaf het middenveld werd Keano aangespeeld en die rond mooi af. 0-1. Maar ook Joey stond vanaf het middenveld aanvallend goed te spelen. Via een mooie combinatie en goed doorlopen scoorde Joey al snel de 0-2.

Oosterlittens heeft een team met grote en sterke spelers die bijna allemaal beschikten over een hard schot, maar aanvallend kunnen ze niet echt potten breken. Dit komt vooral door sterk verdedigend werk achterin van Duco, Dytmar en Allard op keep . alle drie de jongens zijn goed op elkaar ingesteld en werken hard.
Daar tussen in staan Milan, Joey en terug gekomen van een blessure Yorick op het middenveld prima te spelen. Vooral Yorick laat als nieuweling zien prima te kunnen voetballen en zorgt met slimme passen vaak voor aanvallend gevaar.
Voorin speelden Keano en Piter een goede party. Keano sterk en snel is een gevaarlijke speler maar ook Piter komt de laatste tijd steeds beter aan voetballen toe, wordt daardoor zelfverzekerder en zorgt regelmatig voor gevaar.

Maar de 0-3 liet even op zich wachten. Vlak voor het einde van de eerste helft maakt Keano er toch nog 0-3 van en is het tijd om te rusten.

De start van de 2e helft is weer helemaal voor Tzum. Er wordt met veel plezier gespeeld en niet gezeurd of geklaagd. Het is voor het publiek een leuke wedstrijd om naar te kijken. Want ondanks de voorsprong van Tzum staat Oosterlittens echt niet slecht te spelen. Alleen de afronding wil maar niet lukken.

Maar dat gaat bij Tzum des te beter. Alweer is het Keano die vanaf het middenveld door Milan wordt weggestuurd, goed doorloopt en scoort. 0-4.
Nu is het de beurt aan Piter die bij elke aanval goed meeloopt. Via een aanval vanaf rechts zet Keano de bal prima voor waar Piter goed op zijn plek staat en mooi afrond 0-5.

Ha ha ha 2 minuten later. Weer Keano vanaf rechts maar nu staan er meer mensen voor het doel va Oosterlittens. Het schot van Keano komt via verschillende voeten op de doellijn plotseling tussen de voeten van Piter. Maar die weet de bal zo snel niet te controleren en presteert bijna het onmogelijke door de bal naast het doel te grabbelen. De spelers van Tzum kunnen er allemaal smakelijk om lachen en laten zich niet uit het veld slaan.

Milan komt vanaf het middenveld op en na een 1 tweetje met Keano komt Milan vrij voor de goal. Hij controleert rustig en rond mooi af 0-6
De laatste goal is van Piter. Hij laat zich niet een tweede keer verassen. Een mooie aanval van Tzum beland voor de voeten van Piter Hopsa 0-7.

Wat een leuke wedstrijd goed gecoacht door Harm en Frans. Een leuk team. TOPPERS allemaal
Alle nieuwsberichten bekijken
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS