Inhaalwedstrijd Tzum 2 verloren!
28-01-2018 13:54
Zaterdag 27 januari ging Tzum 2 voor een inhaalwedstrijd naar Stiens. Hier moest aangetreden worden op het kunstgras tegen het 6e van Stiens. Tzum 2 begon slordig aan deze wedstrijd en gaf veel te veel ruimte weg. Het werd dan ook al snel 1-0 voor de Stiensers. Tzum kon er nog weinig tegenover zetten en Stiens bleef kansen krijgen, het werd dan ook 2-0. André bracht met een fraaie treffer Tzum weer in de wedstrijd, maar op slag van rust werd het toch nog 3-1 via een strafschop. Na de thee kwam Tzum toch niet goed uit de kleedboxen en kwam Stiens op 4-1. De wedstrijd leek gespeeld maar Tzum kwam terug tot 4-3 via treffers nam Jan de Boer en Joey Adely! Maar hier bleef het helaas bij! Het wedstrijdverslag van Jan Venema is hieronder te lezen.

Zaterdag 27 januari

Vandaag moesten we aantreden tegen Stiens 6, dit zou een zware wedstrijd worden. De volgende mensen zouden het vandaag moeten doen: Simon op de goal, achterin staan Jan de Boer, Johannes, Frouke en Justin. Het vier mans middenveld bestond uit Sjoerd, Wilco, André, en Jan V de goalgetters voor vandaag zouden Dirk Tjeerd en Willem moeten worden.
Tzum begon erg zwak aan de wedstrijd, en kwam al snel 1-0 op achterstand. Dit wist Tzum echter niet wakker te schudden dus al vrij snel stond de 2-0 ook op het scorebord. Nu werden de mannen wat feller, iedereen begon harder te werken de passing werd zuiverder en dit resulteerde in een puntgaaf schot van André van af 30 meter zag hij de keeper voor de goal staan. De aansluitingstreffer zat er aan te komen. Dit zou een goed moment zijn voor de 2-2 net voor rust. Door hoog druk zetten kwamen we weer op de helft van Stiens. Willem kwam hier 1 op 1 met de keeper door een geweldige steek pass van Wilco, dit was de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Helaas had de keeper door wat Willem ging doen. De keeper pakte de bal en zet de counter in, door een iet wat ongelukkige actie veroorzaakt Johannes een strafschop. Gelukkig staat Simon op de goal, een bewezen penalty killer. Simon kijkt de penalty nemer recht in de ogen en heeft zijn zinnen gezet om deze te houden. Helaas bleek dit onmogelijk, de strafschop werd onberispelijk binnen geschoten. Vlak daarna was het rust dus een erg slecht moment voor de 3-1.

In de rust word er besloten om van de verdedigende 4-4-2 naar de traditionele 4-3-3 over te stappen. Door deze wijziging moet Dirk Tjeerd plaats maken voor Joey. Frouke word gewisseld met Erwin A, hierdoor kan Frouke zijn geliefde vlag weer hanteren.
De tweede helft kwam Tzum zoals wel vaker wat slaperig uit de box en was het dan ook al snel 4-1. Dat heeft iedereen goed wakker geschud, nu wisten we wat er moest gebeuren. Hoog druk zetten op het middenveld van Stiens, zo kwamen we er een aantal keren goed uit maar niet resulterend in een doelpunt. Tot op een zeker moment Jan de Boer zich voor het doel begeeft, Jan prikt de bal uiterst bekeken in de hoek rechts onderin, hier had de keeper nooit op gerekend. Een mooie treffer met veel waarde voor het team, hierdoor is iedereen er op gebrand om hier in ieder geval gelijk te spelen en misschien wel te winnen. Door een snelle counter van Tzum wist Joey met zijn snelheid 1 op 1 met de keeper te komen en hierdoor de 4-3 op het bord te zetten. Zou er dan toch een stunt in zitten? Inmiddels Dirk Tjeerd en Damian zijn weer in de ploeg gekomen voor de Jan en Jan. Damian is eindelijk weer terug na met de nodige blessures te hebben gekampt is het goed om te zien dat hij zich weer op het veld bevind. Helaas kwamen we niet verder als de 4-3 en blijven de punten in Stiens. Wel moet er gezegd dat er goed gewerkt is door Tzum en mocht dit voetbal zo doorgaan komen er nog genoeg punten binnen dit seizoen.
Na iedereen de hand te hebben geschud en felicitaties te hebben uitgedeeld was het tijd voor een lekker warme douche. Helaas vond de tegenstander dat wij een koude douche hadden verdiend, dus het bleef bij koud water.
Volgende keer beter en op naar de volgende wedstrijd.
Alle nieuwsberichten bekijken
Programma Za. 10 Februari

14:30 Tzum 1 - Marrum 2 (Afgelast)
12:45 Tzum 2 - Leovardia 6 (Afgelast)