januari 2011 - Alternatieven
Alternatieven.

Na en mooie winterperiode lijkt het er zo langzamerhand op dat er weer gevoetbald kan worden, hoewel de eerste wedstrijden nog even op zich laten wachten.
De Tzummer jeugd traint weer op de zaterdagochtend in de sportzaal van de Moeting en de oudere jeugd traint weer op het trainingsveld op het Lyntsjepark.
Dit trainingsveld is prima hersteld van de winter en dat is maar goed ook want er wordt op de vrijdag na iedere avond op getraind.

Op de zaterdagen in januari hadden we voldoende alternatieven, we begonnen met de Nieuwjaars receptie waar we werden verrast met een heuse nieuwjaars speech van voorzitter Frouke Bleeker. Een kleine opsomming over 2010, een vooruit blik op 2011.
Een vooruitblik met enige zorg want het blijkt dat er voor het volgende seizoen weer behoorlijk gepuzzeld moet worden om de jeugdteams compleet te houden/krijgen.
Ook met het oog op trainers is er de nodige zorg, wil Tzum weer naar de standaard klasse dan moet er een trainer met papieren komen. Dit althans in de ogen van de KNVB.
Zelfs in een 5e of 6e klasse van het amateurvoetbal moet een trainer met papieren voor de groep staan. En een trainer met papieren betekent automatisch een hoger kostenplaatje, ook voor een kleine amateurclub als VV Tzum. Dan maar eigen mensen opleiden misschien.

Het maatsklaverjassen was het 2e alternatief in deze voetballoze periode in de kantine.
De commissie bestaande uit Titte en Frouke kon 20 deelnemers verwelkomen en deze hadden een mooie middag. Hier waren geen trainers in opleiding maar wel kantine personeel dus dit zit voor de toekomst wel goed, want de gezusters van der Sluis hadden het prima in handen!

Om ook nog wat aandacht aan de conditie te schenken was er op zaterdag 22 januari jl weer de traditionele Trimloop bij de vv Tzum, voor de 27e keer i.s.m. de SV Friesland.
Ruim 350 lopers aan de start waaronder een aantal selectie spelers, een behoorlijk aantal van het Damesteam onder leiding van de niet geheel fit ogende trainer en tevens een behoorlijk aantal jeugdspelers en jeugdleiders. Zie voor foto’s op de site van tsjom.nl.

Dan is het weer tijd voor de serieuze voorbereidingen op deel 2 van het lopende voetbalseizoen 2010/2011.
En bij een serieuze voorbereiding horen enkele oefenwedstrijden en uiteraard een trainingskamp. Tzum 1 gaat deze keer hun kamp opslaan op Ameland waar ze zullen werken aan hun conditie en speelwijze om zo te proberen om het de Stormvogels uit Achlum zo moeilijk mogelijk te maken in de strijd om het kampioenschap.
Tzum 2 en de Dames bereiden zich deze keer gewoon voor in Tzum op hun competitie, het streven van deze beide teams is om minimaal het aantal punten wat is behaald te verdubbelen.
Voor zover bekend vangt deel 2 aan op zaterdag 26 februari en hebben we dus nog een maand voorbereiding voor de boeg, dit moet toch voldoende zijn om een (nog) betere 2e competitiehelft te bewerkstelligen.

PS
Voor de trouwe thuissupporters nog even een tip;
Doe een extra jas aan wanneer je een thuiswedstrijd wilt bezoeken, de vrienden van de Gemeente hebben zich behoorlijk uitgeleefd rondom ons veld.
Er is nog even overwogen om het sportpark de naam “Romsicht” te geven, hier is logischerwijs van afgezien.

HVDM
Programma Vr 02 Novembefr