februari 2011 - Op scherp!
Op scherp!

Komende zaterdag (26 februari) zal worden afgetrapt voor het tweede gedeelte van de voetbalcompetitie 2010/2011.
Nu dus nog een mooie gelegenheid om alles weer even op scherp te zetten, want mijns inziens kunnen sommige dingen wel beter bij de VV Tzum.

We zijn al weer een poosje aan het trainen en spelen en dan loop je toch weer tegen bepaalde dingen aan.
Zoals de opbergkasten voor de verschillende teams, elk elf- en zevental heeft zijn eigen kast voor hun eigen voetballen, waterzakken etc. Maar wat schets mijn verbazing, alle sleuteltjes passen op alle kasten! Dus wanneer een eigen bal leeg/lek is pakken we één uit de kast er naast. En dit gaat dus ook zo met de waterzakken e.d.
Het aantal goede trainingsballen is ook zo’n verhaal, maar hier wordt inmiddels aan gewerkt.

De fraaie website is inmiddels weer bijgewerkt wat betreft het programma, laatste verslagen, de wedstrijd info en enkele wedstrijd verslagen.
Hier missen we helaas nog enkele van het vlaggeschip – Tzum 1.
De vooraankondiging wordt wel geplaatst met o.a de uitslag en: het wedstrijdverslag volgt snel! Dit was op 15 februari jl??
Het is natuurlijk jammer dat er bij Tzum 1 geen leider is, maar er zal toch iemand de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen om dingen te regelen.
Dit geldt ook bij een oefenprogramma, dit moet tijdig geregeld worden zodat een ieder op de hoogte is wanneer en waar er gespeeld wordt. Als een ander team al iets geregeld heeft zal men zich hier bij aan moeten passen. Tzum 2 had al een poosje een wedstrijd staan op zaterdag 19 februari, dan hoeven zij zich niet meer aan te passen aan Tzum 1 omdat die graag ook thuis willen spelen om 14.30 uur!

Nog even terug naar de website, wanneer je deze aanklikt zie je aan de linkerkant de voor aankondigingen voor wedstrijden of wedstrijdverslagen of een mededeling. Aan de rechterkant staan; Programma, Een- Tweetje, Laatste verslagen, Wedstrijd Info en
Aanmelden Nieuwsbrief.
Dit laatste heb ik een poosje geleden ook gedaan. De VV Tzum schijnt echter niet veel nieuws te hebben want een nieuwsbrief heb ik nog niet vaak gezien.

Er is een tijdje geweest dat we niet hoefden na te denken wat voor kleding we aan zouden trekken wanneer we naar It Lyntsjepark gingen omdat we van een rooklucht geen last hadden. Maar nadat de bestuurskamer is opgeleverd komt het weer steeds vaker voor dat er gerookt wordt in de hal. Zelfs tijdens de vrijwilligersavond van SBST was dit het geval en zelfs door bestuursleden hiervan.
Nu snap ik ook wel dat wanneer het bar slecht weer is je niet graag buiten gaat staan om te roken. Toch denk ik dat er nagedacht moet worden om iets te creëren waar de rokers rustig en droog hun sigaretje kunnen roken, zonder dat een ander hier hinder van ondervind.

Vanaf komende zaterdag voetballen we dus weer om het “echie”, ondanks de niet geweldige weersomstandigheden is er redelijk veel geoefend door de Tzummer teams dus mogen we verwachten dat we er klaar voor zijn om weer aan de competitie te beginnen.
Ik ga er vanuit dat ook de spelers/speelsters op scherp zullen staan en dat er goed gestreden zal worden om de nodige punten.

Een volgend Eén-Tweetje volgt snel…………

HVDM