december 2010 - Winter stop!
Winter stop!

Nog eerder dan vorig jaar is koning Winter ons land weer binnen gekomen.
Hierdoor dreigt het een lange winterstop te worden en staat het voetbal dus op een laag pitje.
Voor de vv Tzum is dit bepaald niet gunstig want in het komend voorjaar staan er werkzaamheden gepland aan het trainings veld en wat nog belangrijker is het hoofdveld! Wil men dit goed doen dan moet dit vroeg in het voorjaar van start gaan zodat alles voor het nieuwe seizoen weer speel klaar is.
Hier past dus geen lange winterstop in, want dit betekent dat de competitie uitloopt en de onderhoud werkzaamheden opschuiven!
Wat deze werkzaamheden precies inhouden is mij niet bekend, maar volgens de geruchten gaat het hele hoofdveld “over de kop” en zal er een nieuwe drainage in worden gelegd en een nieuwe grasmat worden aangelegd zodat we weer zo’n 20 jaar vooruit kunnen.
Wanneer dan ook het trainings veld eindelijk eens goed wordt aangepakt lijkt het er voor de toekomst goed uit te zien!
En dan is ook deze fase van het Masterplan eindelijk afgerond op “It Lyntsjepark “.

Wat het voetbal betreft is een winter als deze nooit prettig. De wedstrijden bij de amateurs worden dan wel afgelast, maar in het betaalde voetbal gaat het
“gewoon” door!
Dit heeft Cambuur in de wedstrijd tegen MVV alweer twee punten gekost en was men niet te spreken dat de scheids – waarschijnlijk onder druk – de wedstrijd door liet gaan! Of dit in het belang is van het voetbal wordt dan maar in het midden gelaten, net zoals de grotere kans op blessures voor spelers.

Bij de VV Tzum wordt hier en daar nog wel wat getraind maar dit heeft niet over.
Bij Tzum 1 hadden ze waarschijnlijk een vooruitziende blik want zij doen mee aan een zaalvoetbal competitie in Franeker op de dinsdagavond.
Ook zullen zij deelnemen aan de Open Friese kampioenschappen Zaalvoetbal in deze zelfde stad. Dit evenement wat de laatste jaren onder de noemer Midwintercup werd verspeeld zal plaats vinden in de nieuwe sporthallen van “de Trije “.
Wanneer de winter blijft sukkelen en er niet op het veld getraind en/of gespeeld kan worden is het misschien wel een optie om ook voor de andere teams binnen de vereniging eens een zaal te huren zodat ook zij een beetje bezig kunnen blijven.

De nieuwe accommodatie bij ons zit ook in de eindfase, aan de bestuurskamer
wordt de laatste hand gelegd door de schilder, het glasvlies is aangebracht en moet nog worden gesausd, dan nog de vloerbedekking en de verder aankleding en hij kan weer worden gebruikt waarvoor het is bedoeld en moeten de rokers maar weer naar buiten! Het scheidsrechterhokje is ook klaar net zoals de nieuwe keuken, de 3 nieuwe kleedruimtes worden nu voorzien van de bankjes etc en wanneer dit ook klaar is kan de schoonmaak ploeg er doorheen en dan kunnen deze ook worden gebruikt na de winterstop!

Zo heeft het gehele jaar 2010 in het teken gestaan van de ver- en nieuwbouw aan de Smidsreed, het heeft allemaal wat langer geduurd dan we hadden gehoopt.
Maar we hebben dan wel weer een accommodatie waar we met z’n allen trots op mogen zijn!
Plezierige feestdagen en een gezond en sportief 2011 toegewenst aan een ieder die
“It Lyntsjepark” een goed hart toe draagt.

HVDM
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!