Hee Foarsitter!
Een Tweetje Oktober 2010

Hee foarsitter!

Deze kreet, meestal met een wat plagerige toon, heb ik sinds de ledenvergadering van woensdag 29 september al heel wat keren gehoord. Tijdens deze bijeenkomst voor leden maakte het bestuur bekend dat Agnes van Alphen na 2 jaar de voorzittershamer van onze VV neer moet leggen. Haar gezondheid zorgt er voor dat ze niet meer genoeg van haar energie aan de club kan geven. Een volledig begrijpelijke beslissing. Tijdens deze zelfde bijeenkomst werd het de aanwezige leden duidelijk dat ik de hamer van haar over zal nemen, althans voor het restant van haar zittingsperiode van 4 jaar.

Ik zeg bewust: de aanwezige leden, want dit waren er om te huilen, zo weinig. Buiten het bestuur om waren het er welgeteld zeven, plus één erelid. Terwijl onze club meer dan 160 leden telt! Terwijl de vergadering tweemaal is aangekondigd op deze website. En de training van de eerste selectie vervroegd was om deze leden in de gelegenheid te stellen de vergadering te bezoeken. Slechts één van deze selectie achtte het belangrijk genoeg om te komen. De rest vond het de moeite blijkbaar niet waard. Natuurlijk bestaat een groot deel van het ledental uit jeugdleden, waarvan je niet mag verwachten dat ze deze vergadering bezoeken, maar nog niet eens 10% van het ledenbestand zat deze avond in de kantine! Dames, waar waren jullie? Of vinden jullie het wel prima zo? Want zo zou het natuurlijk ook uitgelegd kunnen worden. Al onze leden vinden alles goed geregeld en krijgen blijkbaar waar voor de betaalde contributie.

Toch werkt helaas niet zo. Als al het werk dat nu binnen de vereniging verzet wordt door betaalde krachten gedaan zou moeten worden zou de contributie zo hoog worden dat er geen voetballer over zou blijven die dit kan of wil betalen. Gelukkig is dit niet zo. Er zijn heel veel leden die zich ook als vrijwilliger voor de VV Tzum inzetten. Een wedstrijd fluiten, een team trainen of begeleiden, website verzorgen, boxen schoonmaken, barwerkzaamheden in de kantine en zo wordt nog veel meer gedaan. Hier mogen we heel blij mee zijn. Toch blijven er nog genoeg werkzaamheden over die gedaan moeten worden. Zo is er bijvoorbeeld nog geen vaste trainer voor de D’s op de vroege donderdagavond. Er moet toch iemand zijn die een kleine anderhalf uur over heeft om deze jongens te trainen? Kom op, meld je aan! En voor wie al druk is al vrijwilliger: Keep up the good work!

Voor mij is dit (voorlopig) de laatste bijdrage aan deze rubriek. Na dik tien jaar Een-Tweetjes in clubblad “De Score” en ruim een jaar op de clubsite worden er even geen woorden maar daden van mij verwacht. Want, het zal jullie vast al opgevallen zijn, ik begin al te lullen als een voorzitter en dat moest maar niet op deze plaats. Wie weet neemt iemand dit stokje wel weer van mij over..

F.B. (alias foarsitter)