November 2009
Een-Tweetje november 2009

Afgelast

Afgelast. Dit woord heeft de laatste weken regelmatig achter de aangekondigde wedstrijden gestaan. Natuurlijk, het is herfst en dan regent het wel eens. De laatste weken van deze maand zelfs vaker dan wel eens. De meeste voetbalvelden veranderen dan langzaam in een soort van moeras. Zo ook in Tzum.
Een periode van niet zeker weten of het zaterdag wel doorgaat breekt weer aan. Op vrijdag teletekst pagina 603 verschillende malen op het TV scherm toveren. Als de KNVB dan besluit dat er geen algehele afgelasting nodig is blijft de onzekerheid. Zaterdagmorgen eerst eens kijken wat voor weer het is. Daarna meteen de computer maar aanzetten. Eerst de mail checken. Als daar geen berichtje van de leider binnenkomt dan www.vvtzum.nl maar eens bekijken. Als dit ook geen uitkomst biedt dan snel naar buienradar surfen. Ziet dit er ook goed dan komt het verwachtingsvolle gevoel. Zou het vandaag dan echt weer eens doorgaan?
In deze periode is het vaak moeilijk om in het ritme te blijven, want ook het trainen is vaak een beetje behelpen. Weliswaar zijn er rondom het trainingsveld grote verbeteringen gerealiseerd. Zo staan er achter de goals heel solide ballenvangers en is er aan de zijde van de sloot een hek geplaatst. Dit is wel fijn, want niet elk schot is een eendvogel en zo wordt voorkomen dat je een te groot deel van de training om een bal loopt te zoeken. De grootste verbetering is wat mij betreft de verlichting. Dat ik dat nog mag meemaken! De vier grote lichtmasten zorgen voor zoveel licht dat je nog net geen zonnebril op hoeft te zetten. Wat een feest! Maar het belangrijkste moet nog aangepakt en dat is het veld. Door het intensieve gebruik en de overvloed aan regen hebben trainingen soms wel wat weg van een moddergevecht. Maar goed, we zullen dit seizoen zo wel door moeten “modderen”. Trainingen worden in ieder geval niet zo snel afgelast. En anders kan er altijd nog uitgeweken worden naar een vereniging met een kunstgrasveld. Zo traint ons eerste elftal momenteel wel op het gloednieuwe veld van Arum.
Over uitwijken gesproken: de kaatsbond KNKB gaat haar bondskantoor verhuizen naar Heerenveen. Dat er een financiële noodzaak is om met de KNVB samen te gaan werken is kan ik nog begrijpen, maar dat dit besluit er op de najaarsvergadering van de kaatsers zo gemakkelijk doorgejast wordt zou ik op zijn minst opvallend willen noemen. Het administratieve hart van de bond zo ver buiten het centrum van het kaatsen plaatsen vind ik gek. Ook als de directeur van Sportstad Heerenveen Tjisse Wallendal heet. Wie weet ligt er over een paar jaar het voorstel om de Bondspartijen en de PC ook maar uit Franeker te verhuizen naar het Abe Lenstra Stadion. Maar goed, dat moeten de kaatsers maar lekker zelf uitzoeken.
De komende maand is de feestmaand. Eerst kijken wat er in de schoen zit, dan nog een paar wedstrijden voetballen (als het doorgaat natuurlijk) en dan is het winterstop. Op naar de kerststol en oliebol.
Binnenkort maar eens op zolder kijken waar mijn schaatsen liggen.

Programma Vr 02 Novembefr

19:30 Tzum 35+1 - Arum 35+1