Mei 2010
Een Tweetje Mei 2010

On the move..

Alweer een maand voorbij en alweer is er een hoop gebeurd in de voetbalwereld. Mijn eerste voorspelling van vorige maand is uitgekomen: FC Twente is voor het eerst in haar bestaan kampioen van Nederland. Ajax heeft de kans om de beker als troost voor het gemiste kampioenschap met beide handen gegrepen. Dat de finale in tweeën gespeeld moest worden is een schande voor het bekervoetbal in Nederland. Voortaan clubs die blijkbaar niet normaal tegen elkaar kunnen spelen maar uitsluiten van deelname. Mijn gedachte dat SC Cambuur volgend seizoen weer in de eerste divisie moet spelen is ook uitgekomen. "Ut is niks en ut sil oek nooit wat wurre".

In Duitsland is Bayern voor zoveelste keer kampioen geworden. Op zich niet zo bijzonder maar dit jaar is het een kampioenschap met een Nederlands tintje. De trainer aldaar heet Louis van Gaal, zijn belangrijke spelers zijn aanvoerder Mark van Bommel en Arjan Robben. Maar niemand in München is zo belangrijk als Van Gaal zelf. Omdat hij ook nog de finales van de Champions League en de Duitse beker mag spelen zit hij weer vol zelfvertrouwen en roept hij weer de raarste dingen in de pers. O, o, wat is Louis toch geweldig..

In Tzum heet de trainer Appie de Bruin. Hij vindt zichzelf helemaal niet zo belangrijk. Wel heeft hij blijkbaar de juiste aanpak om Tzum 1 weer met plezier te laten voetballen. In de wedstrijden die ik gezien heb stond er weer een team dat probeert de voetballen. Soms lukt dat, soms wat minder, maar er wordt tenminste weer gevoetbald. Dit levert dan prompt ook weer wat punten op, al kan het natuurlijk nog steeds veel beter. Het tweede is in de competitie een echte middenmoter. Wel is het jammer dat als er verloren wordt dit vaak met veel tegendoelpunten gaat. Inmiddels is het aantal doelpunten tegen al opgelopen naar 60. Helaas moet ik dit zelf allemaal vanaf de zijlijn aanzien. Wel heb ik hierdoor weer een nieuwe ervaring opgedaan. Toen er maar geen scheidsrechter gevonden werd voor de wedstrijd tegen Woudsend 3 werd mijn nummer gebeld. Iemand die altijd zoveel commentaar op de wedstrijdleiding heeft moet het dan zelf maar eens doen, zo was de gedachte.

De kaatsers, de tennisclub en de VV Tzum komen elkaar steeds meer tegen. De overkoepelende beheerstichting moet de zaken in goede banen zien te leiden. Dit houdt in dat er ook voor ons dingen veranderen. Ten goede, want we krijgen de beschikking over meer ruimte om te trainen, om te kleden, om te vergaderen en om frietjes te bakken. Maar ook dat er zaken uit handen moeten worden gegeven. Sommige mensen hebben hier moeite mee. Voor Debby was het zelfs aanleiding om uit het bestuur van de VV te stappen. Jammer, want ze was, samen met haar Wybren, erg actief en dit was vooral te merken in de kantine. Het assortiment drankjes en snacks werd uitgebreider als ooit te voren. We geven de mensen wat ze willen, zo was hun gedachte. Maar blijkbaar is het onvermijdbaar dat er gedurende de rit die nu gemaakt wordt er mensen afvallen. Wel hoop ik dat de onze belangen goed verdedigd worden en dat er niet alleen naar het algemeen belang gekeken wordt. In Easterein hebben veel Wommelsers het idee dat ze slechts te gast zijn in hún kantine. Ik reken er op dat dit in de toekomst niet zo zal worden voor deze Wommelser…