Januari 2010
Een Tweetje Januari 2010Stop de Winter(stop)

De mensen die hartstochtelijk verlangden naar een ouderwetse winter hebben hun zin gekregen. De winter van 2009-2010 zal de geschiedenisboeken ingaan als een echte winter, maar wel één zonder een 11-stedentocht. De overdadige sneeuwval hindert de ijsgroei te veel. Om toch het gevoel te krijgen is de film “De hel van ’63” van Steven de Jong misschien een alternatief.

Deze winter verlengt de onderbreking van het voetbalseizoen voorlopig ook nog wel even. De vorst in de grond zorgt er voor dat de gesmolten sneeuw maar moeilijk weg kan komen. En als het al weggelopen is valt er gewoon weer een nieuw pak. Het is dan ook al weer een tijdje geleden dat ik een voetbal van dichtbij gezien heb, laat staan er tegen aan getrapt. Om toch in conditie te blijven had ik de schaatsen lekker vaak onder kunnen binden, maar op een of andere manier blijven die maar onaangeroerd in de bijkeuken liggen. Te druk, te koud, te veel sneeuw, ijs te zacht door dooi, steeds is er een reden om maar niet te gaan schaatsen. De toch al niet al te beste conditie holt zo nog verder achteruit.

Van de trainingen van het eerste lees ik dat de loopschoenen mee moeten. Dat is voor een keer wel aardig, maar moet ook niet al te lang duren. Dan herleven de tijden van toen de trainer in Tzum Piet Drost heette. Bovendien is de halve marathon van Tzum al geweest. Leuk om te zien dat er toen zoveel leden van onze club meeliepen, trouwens. Vooral veel dames.

De winterstop van de betaalde competities is inmiddels wel geëindigd. In de eerste divisie worden de grootste nederlagen buiten het veld geleden. Haarlem is inmiddels niet meer in het bezit van een betaalde club, terwijl de mensen in Veendam het wellicht binnenkort ook zonder BVO moeten stellen. Met Cambuur gaat het zoals verwacht. Ze blijven er mooi bij, maar gaan het weer net niet redden. Denk ik. Op het hoogste niveau blijft Heerenveen maar doormodderen, zet Feyenoord goed door en blijft PSV op koers om kampioen te worden.

Als ik naar voetbal kijk begint het toch wel weer te kriebelen. Niet in huidige omstandigheden, maar met een lekker veld en een lekkere temperatuur. Van mij mag het vanaf vandaag stoppen met vriezen en stoppen met sneeuwen. Ik wil weer hogere temperaturen, zonneschijn en weer voetballen. Wat mij betreft stopt de winterstop nu..

FB
Programma
Zaterdag 13 November

10:00 u

Sjo Dfc Jo15-2 - Tzum Jo15-1

09:45 u

Tzum Jo12-1 - Mulier Jo12-1

09:00 u

Oosterlitten jo9-1 - Tzum Jo9-1

08:45 u

Minnertsga jo7-1 - Tzum Jo7-1

Vrijdag 19 November

19:30

Tzum 35+ In Witmarsum

Zaterdag 20 November

14:30 u

Tzum 2 - Leovardia 5

12:45 u

Sc Bolsward Vr2 - Tzum Vr1

12:20 u

Joure Sc Jo15-5 - Tzum Jo15-1

12:15 u

Vsv 31 Jo12-1jm - Tzum Jo12-1

09:45 u

Tzum Jo9-1 - Sjo Arum/Stormvogels Jo9-1

09:00 u

Tzum Jo7-1 / Sjo Dfc Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!