December 2009
Een-Tweetje december 2009

Dag 2009, Hallo 2010

December is de maand van de feestdagen. Er is dan eens wat tijd om je te bezinnen waar je eigenlijk mee bezig bent en waar je mee bezig zou willen zijn. Kortom, het moment om achterom te kijken, maar ook vooruit te blikken.

Achteromkijkend bij VV Tzum zijn er zowel mooie als minder mooie dingen te zien.
In het afgelopen jaar werden eindelijk de eerste resultaten van het masterplan zichtbaar. Met het realiseren van een nieuwe, grotere parkeerplaats, de uitbreiding van het gebouwencomplex en de aanleg van het kaatsveld en de tennisbaan is een begin gemaakt. In 2010 zal dit alles volledig in gebruik zijn. Prachtig!
In 2009 stapte de penningmeester op, maar gelukkig werd er ook snel een vervanger gevonden. Die ook nog eens goed ingewerkt werd door de oude, hulde hiervoor! Hiermee lijkt een vervelende kwestie een goede afloop gekregen te hebben.
Ook ging onze website in het afgelopen jaar de lucht in. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar gelukkig hebben we binnen de vereniging een aantal leden die ook de laatste stapjes hebben willen zetten. Complimenten aan deze jongens, de site ziet er keurig, maar vooral ook overzichtelijk uit. Aan ons allen de taak om er voldoende nieuws op te zetten, zodat de site ook informatief blijft.
2009 was ook het jaar waarin we afscheid moesten nemen van erelid Rients Bouwma en zijn zoon Rudy Bouwma. Erg triest.
Op sportief vlak zijn er ook de mooie en minder mooie momenten geweest. F-pupillen die kampioen werden, dames die steeds vaker wedstrijden gingen winnen. Maar ook een derde elftal dat niet meer kon bestaan door gebrek aan spelers en een eerste elftal dat maar moeite heeft de punten bijeen te sprokkelen.

Met het noemen van het eerste elftal kom ik op één de grootste uitdaging voor 2010. In de slotalinea van het verslag van de wedstrijd Twijzel 1 – Tzum 1 van 12 december jl. staat een noodkreet die niet genegeerd mag worden. Het is blijkbaar niet erg gewild om in het eerste elftal te spelen. Het is al zover dat jongens, die nog maar amper een paar jaar bij de senioren spelen, hun schoenen al weer aan de wilgen hangen. Ook de trainer, die vol enthousiasme bij onze club begonnen is, heeft aangegeven na afloop van het lopende seizoen te stoppen in Tzum. Als bestuur zou ik willen weten wat de werkelijke beweegredenen van deze mensen zijn om te stoppen. Ook zou ik erachter willen komen wat hier aan te doen is. Om dit vervolgens ook proberen te realiseren. Kortom, om weer omstandigheden te kweken die uitnodigen om voor het vlaggenschip van de vereniging uit te (blijven) komen. En om te voorkomen dat in de toekomst goede voetballers en trainers er zomaar mee op houden. Geen gemakkelijke opgave, dat besef ik. Maar wel nodig.

Rest mij nog een ieder een sportief, gelukkig en gezond 2010 toe te wensen.

Zaterdag 18 September

15:00 Uur