Augustus 2010
Een Tweetje Augustus 2010


Het gewone leven

De vakanties zijn weer voorbij en het gewone leven is weer begonnen. Bij dit gewone leven hoort voor ons voetbal. De door “onze jongens” verloren WK-finale lijkt alweer eeuwen geleden. Gelukkig is het betaalde voetbal weer begonnen. Allemaal clubs die met hoge verwachtingen begonnen zijn, maar er zijn ook clubs die het seizoen met angst en beven tegemoet zien. Geld, of beter gezegd het gebrek hieraan, is bij deze clubs het probleem. Vitesse is zo’n club. Zij zijn de competitie begonnen met een veredeld jeugdelftal, maar ineens werd een stroman van Chelsea-eigenaar Roman Abramovitch eigenaar van de club en lijken de bomen plotseling tot in de hemel te groeien. Dat de ziel van de club op deze manier aan de duivel verkwanseld wordt lijkt niemand in Arnhem wat te kunnen schelen. Een slechte ontwikkeling als je het mij vraagt.

In Tzum lijkt het voetbalseizoen ook weer voorzichtig begonnen. Dat het voetbal nog niet helemaal past in het gewone leven blijkt uit kleine dingetjes. Zo wordt de website een stuk minder snel en nauwkeurig bijgehouden. Het beloofde verslag van een oefenwedstrijd komt er niet, in het programma staan wedstrijden die al gespeeld zijn en ook het laatste Een Tweetje is van Mei 2010. Ook zitten spelers soms nog met andere zomerse verplichtingen als kaatsen en vrijwilliger zijn bij het Fuel Power spektakel. Maar ik weet zeker dat als de competities over een paar weken beginnen voetbal bij iedereen weer in de routine van het leven opgenomen is.

Ook de trainingen zijn weer begonnen. Er zijn bovendien alweer wat wedstrijden gespeeld. Tzum D2M wist de eerste officiëleTzummer overwinning van dit seizoen te behalen. Zij waren in het bekertoernooi te sterk voor de meisjes van Foarút. Bêst genôch.

Tzum 1 speelde met wisselend succes een paar oefenwedstrijden. Tzummarum 1 was met 2-0 te sterk, terwijl van Franeker 8 met 4-0 werd gewonnen. Omdat trainer Appie de Bruin niet over de benodigde papieren beschikt mag ons vlaggenschip niet in een standaard klasse uitkomen. In de reserve 5e klasse G heten de tegenstanders het komende seizoen Arum 2, Franeker 7, ONS 6 of Workum 4. Wel wordt een oude derby in ere hersteld: Stormvogels 1 komt ook uit in deze klasse. Toch vind ik het een slechte zaak dat een eerste elftal in een reserve klasse uit moet komen. De tegenstanders zullen tot op het bot gemotiveerd zijn, want winnen van een eerste elftal wil een lager elftal maar al te graag. Voor de Tzummers ligt het gevaar van onderschatting op de loer. De entourage is minder, het aanvangstijdstip niet altijd even comfortabel en waarom zou je twee keer per week trainen? Dat doen de tegenstanders toch ook niet? Ik vraag me werkelijk af wat de KNVB hiermee voor heeft. Appie is al jarenlang een prima trainer en heeft in het verleden ook zijn trainersopleiding gevolgd. Bovendien gaat het om de laagste standaardklasse waarin hij niet zou mogen trainen. Ik hoop van harte dat Tzum 1, net als alle andere Tzummer teams trouwens, een sucsesvol seizoen zal draaien. Nog harder hoop ik dat er volgend seizoen weer in een standaard klasse gespeeld wordt. Want een club waarvan het eerste elftal reserveklasse moet spelen? Tja.., dat vind ik net niets.

FB
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!