Augustus 2009
Een-Tweetje augustus 2009

De bal rolt weer

De bal heeft in Tzum inmiddels de eerste omwentelingen gemaakt, het voetbalseizoen 2009/2010 is begonnen. Alle teams beginnen weer vol goede moed, maar ook met nul punten. Jammer is het dat er geen drie elftallen meer bij de senioren op de been gebracht kunnen worden. Werk, andere interesses en nog wat oorzaken zorgden er voor dat er vorig seizoen te veel spelers hun voetbalschoenen in de wilgen hebben gehangen. Positief gevolg voor de twee overgebleven elftallen is dat er ruim voldoende spelers voorhanden lijken te zijn. Het eerste elftal mag zich op de trainingen soms verheugen op een opkomst van achttien spelers, terwijl ook het tweede op een dergelijk aantal kan rekenen. Ik ben benieuwd hoe dit zich in de loop van het jaar zal ontwikkelen. Het is niet te hopen dat de gedachte dat er toch wel genoeg spelers zijn aanleiding zal zijn tot gemakkelijk afzeggen van wedstrijden.
Ons damesteam is wat aantal speelsters een heus succesverhaal. Het exacte aantal beschikbare voetbalsters is mij niet bekend maar op een training telde ik onlangs maar liefst twintig paar damesbenen. Dit belooft wat voor het komende voetbalseizoen. Onze jeugdteams lijken qua aantal spelers wat mager bezet, terwijl ook het totaal aantal teams mij niet meevalt. Ook hier zien we dat de dames in opkomst zijn. Een D2 meisjes en een C-team dat volledig bestaat uit jonge dames. De VV Tzum gaat helemaal mee met de landelijke ontwikkeling. Of loopt hierin misschien zelfs wel voorop!
Dan wat anders. Het afgelopen seizoen waren we een vereniging waarvan de leden het moesten doen zonder informatie over de vereniging en haar teams. Het clubblad De Score kwam niet meer uit en de aangekondigde website kwam maar niet in de lucht. Mensen die mij een beetje kennen zullen weten dat ik dit te gek voor woorden vond, en eigenlijk nog steeds vind. Ik wil lezen hoe andere teams gespeeld hebben en dan niet alleen de uitslag, maar ook hoe die tot stand gekomen is. Ook ben ik nieuwsgierig wat er van het bestuurlijk front te melden is. En ik weet dat ik hier niet alleen in sta. Heel veel leden denken er net zo over. Door te weten wat er in andere teams en binnen de club speelt krijg je een blauw/geel gevoel. Gelukkig is de VV Tzum-site nu actief. En het moet gezegd worden: het ziet er keurig uit. Niet alleen mooi, maar ook erg overzichtelijk. Bovendien waren er van de gespeelde oefen- en bekerwedstrijden van ons eerste elftal mooie verslagen te lezen. Houd dit vol mannen! De dames hebben ook al een bekerwedstrijd gespeeld, maar hiervan helaas geen verslag. Kom op dames, met zoveel speelsters zullen er toch in ieder geval een paar zijn die een stukje willen schrijven! Maar hetzelfde geldt natuurlijk voor alle andere teams. Als we er met zijn allen voor zorgen dat uitslagen en wedstrijdverslagen zo snel mogelijk op onze clubsite staan blijft deze de moeite waard. Ik zal op mijn beurt mijn best doen om op zijn minst iedere maand op deze plaats mijn gedachten over het voetbal, in Tzum of (ver) daarbuiten met jullie te delen. In ieder geval zolang dit op prijs gesteld wordt.

Programma Vr 12 Oktober

19:30 Tzum 35+1 - Mulier 35+1