April 2010
Een Tweetje April 2010Sommige dingen veranderen, anderen niet

Het is alweer even geleden dat er op deze plaats wat nieuws stond. Eind januari leek het er nog niet op dat er snel weer gevoetbald zou gaan worden. Wat ook niet gebeurde. En aangezien de stukjes hier over het voetbal gaan viel er eenvoudigweg niet zo veel te schrijven.

Nu liggen de zaken er heel anders bij. Er zijn alweer heel wat wedstrijden gespeeld, maar ook buiten de witte lijnen gebeurt heel wat. Zo begint de uitbreiding van de accommodatie al behoorlijk vorm te krijgen. Ondanks de kou en later de regen gaat het leger(tje) vrijwilligers stoef door met timmeren, metselen, sjouwen, plakken en wat er allemaal maar meer nodig is. Hulde mannen! Ook kan het parkeerterrein inmiddels voor het grootste deel gebruikt worden. Dit is wel zo gastvrij naar onze bezoekende tegenstanders toe. En ook handig voorde eigen spelers die met de auto komen.

Een ander opvallende verandering is de hoofdtrainer. Jelle Kievit is een aantal weken geleden vertrokken. Bij een profclub zou men spreken van “geen chemie” meer tussen spelersgroep en trainer. Erg jammer, voor beide partijen betekent dit toch wel een beetje gezichtsverlies. Maar goed, het was blijkbaar de beste oplossing. Gelukkig was good-old Appie de Bruin bereid het seizoen af te maken. Dit op uitdrukkelijk verzoek van de spelers. En met toestemming van de KNVB. Dan is het wel jammer dat er op de eerste de beste training dat Appie voor de groep stond een verre van complete selectie op komt draven. Maar het Appie-effect lijkt er wel degelijk te zijn. Een 50% score na de winterstop is lang niet slecht voor Tzum. Of gaat het te ver om dit op het conto van de nieuwe trainer te schuiven? Wie het weet mag het zeggen.

De jeugd doet het over het algemeen heel aardig, al blijven met name de B’s het erg zwaar houden in hun competitie. Ook het tweede elftal pakt, net als voor de winter, een overwinninkje hier en slikt een nederlaagje daar. De dames lijken na de winterstop, meer dan daarvoor, moeite te hebben om hun wedstrijden te winnen. Zal ook wel weer komen denk ik.

Voor we het weten is het seizoen weer afgelopen en is Zuid Afrika het middelpunt van de voetbalwereld. Kampioen van Nederland is dan voor het eerst de FC Twente, SC Heerenveen maakt zich op voor een volledige verbouw van de club en SC Cambuur komt er achter dat ze volgend seizoen toch weer in de Eerste Divisie moeten spelen.

Ik reken op nog paar mooie maanden voor de zomerstop met een hoop voetbalplezier. En wie nog wat vrije tijd over heeft die kan zich melden bij Hauke van der Meulen. Hij coördineert de bouw van de nieuwe ruimten.

FB
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!