Inleiding
Voetbalvereniging Tzum is in 1980 opgericht. Vanaf het moment van oprichten zijn al honderden kinderen en volwassenen uit Tzum en omstreken actief lid (geweest). Er zijn zelfs leden al vanaf het beginmoment lid.

Al ruim 23 jaar wordt door het kader, bestuur en andere betrokkenen hard gewerkt om zaken met betrekking tot de jeugd zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen en zeker heel vaak met groot succes. Het harde werken wordt echter voornamelijk vanuit een ad-hoc situatie verricht, structuur of een visie ontbreekt vaak. Ook is het niet altijd even duidelijk wie wat nu moet doen binnen VV Tzum. Vragen als: Wat doet een leider?, Wie benadert er mogelijke nieuwe jeugdtrainer?, Wat zijn de opleidingseisen voor een voetbaltrainer? En zeker geen onbelangrijke, Wat verwachten we van de ouders van onze jeugdleden etc. Allemaal vragen waar we in dit plan invulling aan willen geven.

Kort gezegd dit jeugdbeleidsplan van VV Tzum is dat wat zij voor haar jeugdvoetballeden wil betekenen en hoe zij dit wil realiseren.

Maart 2003

John Hennequin